Aplicații Mobile

Cel mai bun software de dezvoltare a aplicațiilor mobile oferă soluții simple pentru dezvoltarea aplicațiilor web native și hibride pentru afacerea dvs. Cu propriile instrumente și interfețe de dezvoltare, SDK-urile standardizate precum Xcode și Android Studio permit dezvoltatorilor profesioniști să dezvolte aplicații mobile native.
Aplicațiile Mobile au avantajul de a utiliza toate funcțiile unui dispozitiv mobil: cameră foto, listă de Contacte, GPS, apeluri telefonice, accelerometru, busolă etc. Aceste servicii sunt importante deoarece aplicațiile mobile sunt asociate cu productivitatea generală și recuperarea informațiilor, iar aplicațiile de afaceri sunt o parte esențială a multor operațiuni de zi cu zi. Evidențiată de disponibilitatea ușoară a smartphone-urilor, a politicilor BYOD (bring-you-own-device-to-work) și a soluțiilor de gestionare a dispozitivelor mobile (MDM), aceasta înseamnă că angajații își pot utiliza telefoanele iPhone și telefoanele Android pentru procese generale de afaceri, de la aplicații de productivitate la aplicații software colaborative.
Astfel de caracteristici ale dispozitivului pot fi utilizate în aplicații pentru a face experiența utilizatorului mai interactivă și mai distractivă. Funcțiile unui dispozitiv mobil, cum ar fi camera foto, lista de Contacte, GPS, apeluri telefonice, accelerometru, busolă etc., reduceți efortul pe care utilizatorul trebuie să-l facă. O aplicație mobilă bine concepută poate efectua aproape orice acțiune pe care o poate efectua un site web mobil.
Astfel de aplicații sunt numite „native”, deoarece provin dintr-o anumită platformă sau dispozitiv. Pur și simplu, nu puteți instala și utiliza o aplicație Android pe un iPhone și invers. Spre deosebire de site-urile web care utilizează un server web, aplicațiile își stochează datele local pe dispozitivul mobil.
O aplicație web este o aplicație software care se comportă ca o aplicație mobilă nativă și funcționează pe orice dispozitiv mobil. În primul rând, este utilizat un browser scris în CSS, HTML5 și JavaScript.
O aplicație nativă (sau aplicație nativă) este o aplicație software dezvoltată într-un limbaj de programare specific pentru o anumită platformă de dispozitiv (iOS sau Android). Aplicațiile Native sunt dezvoltate pentru anumite sisteme de operare mobile, cum ar fi iOS sau Android. Aplicațiile Native iOS sunt de obicei scrise în Swift sau Objective-C, în timp ce aplicațiile native android sunt scrise în Java.
În timp ce aplicațiile Web sunt scrise în JavaScript, aplicațiile native sunt aplicații scrise în limba platformei pe care sunt construite și acceptate. De exemplu, Swift sau Objective-C sunt utilizate pentru a scrie Aplicații iOS native, Java este folosit pentru a scrie aplicații android native, iar C + + este în mare parte pentru aplicațiile Windows Phone.
Aplicații Mobile, aplicații desktop și aplicații web. Când vorbim despre dezvoltarea aplicațiilor, vorbim despre dezvoltarea dispozitivelor mobile, inclusiv smartphone-uri, phablets și tablete. Există, de asemenea, aplicații pentru web, purtabile și ceasuri inteligente, dar în sensul acestui articol vom rămâne în limitele dispozitivelor mobile (smartphone-uri și tablete).
Adobe Photoshop este o aplicație de editare foto care rulează pe computer, dar Adobe Photoshop Sketch este o aplicație mobilă care vă permite să desenați și să pictați pe un dispozitiv portabil. Este disponibil pe computere, în forma sa cea mai avansată, ca abonament web și în aplicații mobile.
Pentru a crea o aplicație mobilă, trebuie să utilizați un limbaj de programare adecvat. Există multe opțiuni care influențează alegerea limbii și a cadrului pentru a dezvolta o aplicație, o platformă și caracteristici ale aplicației. Pentru ca o aplicație să exceleze printre mii de alte aplicații mobile de top din App Store și Google Play, este important să înțelegeți pașii cheie în dezvoltarea aplicațiilor personalizate care afectează costul dezvoltării aplicațiilor mobile.
Dezvoltarea de aplicații mobile se concentrează pe dezvoltarea de software care profită de caracteristicile unice ale dispozitivelor mobile și hardware. Procesul de dezvoltare a aplicațiilor mobile se bazează mult pe dezvoltarea software-ului tradițional. Aflați despre dezvoltarea aplicațiilor mobile și a aplicațiilor mobile și aflați despre acestea aici.
Aplicațiile Mobile, cunoscute și sub denumirea de aplicații mobile sau pur și simplu aplicații, sunt programe de calculator sau aplicații software care rulează pe dispozitive mobile, cum ar fi telefoane, tablete și Ceasuri. Aplicațiile pot fi descărcate de pe o platformă de aplicații operată de proprietarul unui sistem de operare mobil, cum ar fi App Store sau Google Play Store. În timp ce aplicațiile sunt destinate în principal ajutoarelor de productivitate, cum ar fi e-mailul, calendarele, bazele de date de contact și cererea publică, acestea au dus la extinderea rapidă în alte domenii, cum ar fi jocurile mobile, automatizarea fabricii, serviciile de poziționare GPS, urmărirea comenzilor și achiziționarea de bilete, cu milioane de aplicații disponibile.
În contextul aplicațiilor mobile, o platformă este o platformă de depozitare pe care utilizatorii pot descărca aplicații gratuite și plătite. Unele aplicații sunt gratuite, în timp ce altele au prețuri, astfel încât profiturile să fie împărțite între producătorul de aplicații și platforma de distribuție. Unele aplicații mobile sunt accesibile de pe dispozitiv în sine, altele de pe site-uri web, iar unele aplicații sunt disponibile pentru descărcare atunci când utilizatorul se află pe dispozitiv data viitoare.
De exemplu, Google Play Store și Amazon Appstore sunt două locuri în care utilizatorii Android pot descărca aplicații mobile. Există trei magazine majore de aplicații: Google Play pentru Android, Apple App Store pentru iOS și Microsoft Store Pentru Windows 10, Windows 10 Mobile și Xbox One.
Dacă aceasta este prima dată când utilizați un dispozitiv Android, cele peste 100 de aplicații recomandate pot fi copleșitoare. Acestea sunt împărțite în 13 categorii, inclusiv muzică, Productivitate, securitate și utilități, astfel încât este ușor să îl găsiți pe cel care se potrivește stării tale de spirit. Aruncați o privire la lista noastră de 10 aplicații Android care acoperă elementele de bază.
Aplicații Mobile, cunoscute și sub denumirea de aplicații, aplicații web, aplicații online, aplicații pentru iPhone sau aplicații pentru smartphone. Aplicațiile Mobile se referă la aplicații, un tip de aplicație software care rulează pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un smartphone, o tabletă sau un computer.
Aplicațiile Mobile sunt utilizate pentru a oferi utilizatorilor servicii similare cu cele accesate de pe un computer. Utilizarea software-ului app a fost popularizată de Apple Inc. prin magazinul său de aplicații, care are mii de aplicații pentru iPhone, iPad și iPod touch.
Aplicațiile hibride sunt o combinație a unei aplicații web native înfășurată în jurul unei aplicații native, oferindu-i posibilitatea de a avea propria pictogramă și de a o descărca direct din app store. Puteți avea o aplicație mobilă nativă Android și o aplicație nativă iOS, ca să nu mai vorbim de alte platforme și dispozitive. Dacă aplicația nativă este proiectată pentru o platformă, nu o puteți combina cu o aplicație BlackBerry pe un telefon Android și o aplicație iOS pe un telefon Windows pentru a spune cel puțin.
Datorită resurselor hardware limitate ale dispozitivelor mobile timpurii, aplicațiile mobile au evitat multifuncționalitatea. Pe dispozitivele utilizate astăzi, chiar și cele mai sofisticate aplicații mobile rămân funcționale. Acest lucru se datorează faptului că proprietarii de aplicații mobile permit consumatorilor să selecteze funcții pentru dispozitivele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *